Wereldmarkt

Welkom op onze wereldmarkt! Heb je altijd al eens willen proeven van de Surinaamse keuken? Ben je meer te vinden voor Turkse lekkernijen? Wil je proeven van de Congolese specialiteiten? Of ga je liever los met een Braziliaanse cocktail in de hand? Dat kan allemaal! Op de wereldmarkt vind je een ruim aanbod van eetstanden. Elke stand biedt specialiteiten of lekkernijen aan, die je ter plaatse kan op eten.

De wereldmarkt vindt plaats op de Grote Markt van SInt-Niklaas op zaterdag 4 september en zondag 5 september van 13 uur tot en met 21 uur (onder voorbehoud van wijzigingen).

Programma

Podium Grote Markt

ZATERDAG 4 SEPTEMBER

13:30: Muzecal: teaser nieuwe musical
14:00: JTO: Toonmoment Musicalkamp (TARZAN) + Proefsessie Familiekoor
15:00: Muzecal: teaser nieuwe musical
16:00: On Edge/ Out Of My Box
17:00: Einde

ZONDAG 5 SEPTEMBER

13:45: JTO: Toonmoment Musicalkamp (TARZAN)
14:20: Theater Hutsepot voorstelling 1
15:30: JTO: Toonmoment Musicalkamp (TARZAN)
16:10: Theater Hutsepot voorstelling 2
17:00: On Edge/Out Of My Box
18:00: Einde

Workshops

ZATERDAG EN ZONDAG:

  • Rodedraadspel

ZATERDAG EN ZONDAG DOORLOPEND

  • Zonfabriek met leuke workshops
  • Roodvonk met grime, gekke kapsels en tattoos

ZONDAG 15 UUR - 16.30 UUR

  • Milana met 'ledereen kan schilderen' (max. 10 kindjes kunnen deelnemen)

Ook nog ...

Podium Heymanplein

ZATERDAG 4 SEPTEMBER 15 UUR - 16.15 UUR

  • Kapitein Winokio

Podium Castrohof

ZONDAG 5 SEPTEMBER 15 UUR - 16 UUR
 
  • Teater Tieret

Wat is de wereldmarkt?

Welkom! Benvenuto! Willkommen! Bienvenue! Hoş geldin! أهلا بك! Bienvenidos! Vítejte!

Ook dit jaar zijn jullie allemaal welkom op onze wereldmarkt. Reis, zonder het vliegtuig te moeten nemen, naar culturen van over de hele wereld!

We hebben eetstanden uit de hele wereld, maar je vindt op de wereldmarkt ook infostanden. Op deze manier kan je bijleren over de verschillende culturen en kan je kennis maken met lokale initiatieven. Ben je geïnteresseerd in de pracht en praal van de onderwaterwereld? Wil je bijleren over hernieuwbare energie? Wil je kennis maken met het muziekonderwijs in de favela van Granja? Of heb je altijd al een spel over Tibet willen spelen? Neem dan zeker een kijkje op de wereldmarkt!

Op vrijdag 3 september van 18 uur, zaterdag 4 september vanaf 13 uur en zondag 5 september vanaf 13 uur welkom!

Thema wereldmarkt: ‘Diversiteit fleurt Sint-Niklaas op’

Traditiegetrouw heeft de wereldmarkt elk jaar een thema, en dat is dit jaar niet anders. Het thema van de wereldmarkt is: “Diversiteit fleurt Sint-Niklaas op!”

Diversiteit kan alles zijn, diversiteit fleurt onze Wereldmarkt op én alle verenigingen die dit jaar weer klaarstaan om jullie met open armen te ontvangen.

Het thema vindt een brede aansluiting bij het beleidsprogramma van de stad en kan vanuit verschillende invalshoeken bekeken worden door de verschillende standen en door jullie. De slogan straalt positiviteit uit en dat is de sfeer waar we voor gaan.

Bedoeling is dat de verenigingen/deelnemers de elementen “diversiteit” en “Sint-Niklaas” invullen volgens hun thema, werking, locatie… We doen een oproep aan alle standhouders om dit thema zichtbaar te maken en ook deel te nemen aan de rode draad, een spel langsheen verschillende standhouders op de Wereldmarkt. Met de rode draad proberen we spelenderwijs kinderen en ouders te sensibiliseren.

Dus, kom zeker langs voor een brede waaier aan kraampjes met: wereldse keukens, informatieve kraampjes met een solidaire boodschap, animatie en theater voor jong en oud, het rodedraadspel langsheen verschillende standhouders, straattheater... Kortom genoeg te doen!

Onze vertrouwde plek laten we dit jaar even achter, voor deze speciale editie zal je ons kunnen terugvinden op de Grote Markt. Tot dan?

Coronaveilig op de wereldmarkt 

Op de wereldmarkt gelden dezelfde regels als bij de wekelijkse markt. In deze zone zijn coronamaatregelen zoals de mondmaskerplicht en social distancing van kracht. We voorzien ook publiekstromen binnen deze zone.