't Plein

TaxiWars

00.15u

Tom Barman, frontman van dEUS, keert terug met zijn andere band TaxiWars en neemt je op zaterdag mee op een heuse jazztrip. De eerste nieuwe single ‘Sharp Practice’ is een mix van impulsieve energetische jazz en hip-hop beats van eind de jaren ’80. Het is een eerste nummer van de nieuwe plaat ‘Artificial Horizon’. Dat nieuwe album verschijnt op vrijdag 6 september en de dag erna brengen ze het al meteen naar Villa Pace!

TaxiWars is een intensieve samenwerking tussen Tom Barman, saxofonist Robin Verheyen, bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre. De band kent de geschiedenis van de jazz als haar broekzak en heeft een grote voorliefde voor jazz uit de vroege jaren ’60. Net zoals Pharaoh Sanders, Archie Shepp en Charles Mingus heeft TaxiWars een onweerstaanbare drang om de grenzen van de jazz te doorbreken en te verzoenen met andere stijlen. JazzNotJazz, spoken word, songs, rap, parlando, avant-garde, hip-hop, poëzie, … TaxiWars! 

“Sharp, energetic, but with a deep sense of groove. It’s as far removed from jazz club clichés as can be” Clash

“The alt-rock legend returns - and gets jazzy” NME

“From the smouldering to the groove-laden, the frenetic to the sultry, the quartet are carving out a niche on their own terms, and most definitely sniffing on their own turf” Drowned in Sound