U bent hier

Salvatore Adamo op Villa Pace!

Omdat Sint-Niklaas in 2017 800 jaar bestaat, steken we een tandje bij en boekten we een heuse klepper. Hij stond al jaren op het verlanglijstje en nu is het eindelijk gelukt. Adamo treedt op tijdens Villa Pace, op de Grote Markt op zaterdag 2 september. Salvatore Adamo, 73 ondertussen, is met een carrière van 50 jaar, 500 songs en meer dan 100 miljoen verkochte platen over de hele wereld, de meest succesvolle en best verkopende Belgische artiest aller tijden.

Of hij nu de liefde of de vriendschap bezingt, Adamo doet het steeds met de woorden van iemand die hopeloos verliefd is op de Franse taal. Zijn chansons gaan over het leven, over nostalgie en gevoelens die je blijven achtervolgen, maar ze zijn ook een uitnodiging om te dromen en ze getuigen van een eindeloze tederheid. Misschien zit Adamo’s Italiaans-Siciliaanse afkomst er voor iets tussen.

Nummers als ‘Tombe la neige’, ‘Vous permettez, monsieur’, ‘Les filles du bord de mer’, ‘Inch’ Allah’ zijn bekend bij jong en oud. Met ‘L’Amour n’a jamais tort’ bracht hij vorig jaar zijn 24e studio-album uit. Het wordt een niet te missen concert, want Adamo treedt niet vaak meer op, en al zeker niet in België.