U bent hier

 

Hooverphonic op Villa Pace 2019!

Hooverphonic is headliner van Villa Pace 2019. Op zaterdag 7 september speelt de band een thuismatch op de grootste markt van het land.

En of we trots zijn op onze eerste naam. Niet alleen staat de band in haar eigen stad op het podium, met Hooverphonic heeft Villa Pace één van de grootste en beste  Belgische bands ooit gestrikt. Het was geleden van 2008 dat dit nog eens het geval was. We krijgen niet altijd de kans om Hooverphonic op ons podium te krijgen, maar als je dan die kans krijgt, grijp je die met heel veel plezier en trots met beide handen.

De nieuwe plaat ‘Looking for Stars’ ligt sinds november in de rekken. Na het eclectische ‘In Wonderland’ had Alex Callier zin in een iets coherentere plaat, maar uiteindelijk moest hij toegeven dat variatie nu eenmaal deel uitmaakt van Hooverphonic. Callier: “Ik luister zelf graag naar eclectische platen. Een plaat in één en dezelfde vibe kan behoorlijk saai zijn. Looking for Stars zwalpt tussen triphop, James Bond, funk en geprogrammeerde tracks. We denken tegenwoordig te veel in vakjes. In een ideale wereld stelt de luisteraar zelf zijn playlist samen.”

Met Luka Cruysberghs heeft Hooverphonic goud in handen. Een nieuwe zangeres, maar een vertrouwd geluid. Callier: “Luka is integraal in het verhaal, ze is niet zomaar ‘de volgende zangeres’. In zekere zin kiest haar stem welke nummers we live zullen brengen, want je luistert naar wat een stem dicteert. Luka is gecast op het feit dat ze veel verschillende Hooverphonictracks aankan.”

Elke Hooverphonicplaat bevat wilde zijsprongen, maar toch slaagt de band er steevast in om met een groot publiek te connecteren, nationaal en internationaal, op gerenommeerde podia. In december deden ze dat nog in de Lotto Arena, in september doen ze het op de Grote Markt van Sint-Niklaas.