Grote Markt

Jan Verstraeten

20.00u

Jan Verstraeten, muzikant, kunstenaar en creatieve duizendpoot, komt op zaterdag 7 september naar de Grote Markt tijdens Villa Pace!  

Sint-Niklaas barst van het muzikale talent en daar is Jan Verstraeten één van de geweldige voorbeelden van. De creatieveling die eerder op het podium verscheen onder het pseudoniem Charlie Jones, bracht dit jaar zijn eerste solo-EP ‘Cheap Dreams’ uit. Zijn tekentalent en schetsen stonden altijd los van zijn muziek en zijn ideeën voor film, maar toen hij deze elementen samenbracht viel alles in een plooi. Door zijn muziek op een filmische manier te benaderen vond hij waar elke muzikant naar streeft: zijn eigen sound! De muziek komt nu op de eerste plaats, maar dat belet hem niet om ook het artwork en de videoclips voor eigen rekening te nemen. Dankzij zijn zachte stem, wondermooie arrangementen, contrasterende clips, en indrukwekkende Beyoncé-cover werd hij al snel tot hedendaagse indieheld gekroond.

“Jaag zijn eerste single ‘Moon Face’ door de huiskamer, en u kan moeilijk niet overstag gaan voor de filmische indiepop van Jan Verstraeten. Als Steve Reich en Jan Swerts samen de soundtrack zouden componeren van een weemoedige Disneyfilm, zou het resultaat akelig dicht bij ‘Moon Face’ komen”, aldus De Morgen.