Grote Markt

Hooverphonic

21.30u

Op zaterdag 7 september speelt Hooverphonic een thuismatch op de grootste markt van het land. En of we er trots op zijn. Niet alleen staat de band in haar eigen stad op het podium, Hooverphonic is één van de grootste en beste  Belgische bands ooit. Het is geleden van 2008 dat ze nog op ons podium stonden.

De nieuwe plaat ‘Looking for Stars’ ligt sinds november in de rekken. Na het eclectische ‘In Wonderland’ had Alex Callier zin in een iets coherentere plaat, maar uiteindelijk moest hij toegeven dat variatie nu eenmaal deel uitmaakt van Hooverphonic. Callier: “Ik luister zelf graag naar eclectische platen. Een plaat in één en dezelfde vibe kan behoorlijk saai zijn. Looking for Stars zwalpt tussen triphop, James Bond, funk en geprogrammeerde tracks. We denken tegenwoordig te veel in vakjes. In een ideale wereld stelt de luisteraar zelf zijn playlist samen.”

Met Luka Cruysberghs heeft Hooverphonic goud in handen. Een nieuwe zangeres, maar een vertrouwd geluid. Callier: “Luka is integraal in het verhaal, ze is niet zomaar ‘de volgende zangeres’. In zekere zin kiest haar stem welke nummers we live zullen brengen, want je luistert naar wat een stem dicteert. Luka is gecast op het feit dat ze veel verschillende Hooverphonictracks aankan.”

Elke Hooverphonicplaat bevat wilde zijsprongen, maar toch slaagt de band er steevast in om met een groot publiek te connecteren, nationaal en internationaal, op gerenommeerde podia. In december deden ze dat nog in de Lotto Arena, in september doen ze het op de Grote Markt van Sint-Niklaas.

Beeld © Jan&Jorre