U bent hier

Veiligheid op Villa Pace

Politie vraagt vlotte VEILIGHEID tijdens de Villa Pace en bij uitbreiding de Vredefeesten: laat tassen en rugzakken zoveel mogelijk thuis, bel onmiddellijk bij verdachte situaties en stel je Pokémonjacht uit.

Terreurniveau 3 is nog steeds van kracht. Hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn voor onveilige situaties in Sint-Niklaas, laten we niks aan het toeval over en worden er voor de Vredefeesten extra veiligheidsmaatregelen genomen, al dan niet zichtbaar voor het publiek.Drastische veranderingen hoeven de bezoekers niet te verwachten. Veiligheid is immers al jaren een aandachtspunt tijdens de Vredefeesten en incidenten waren er nauwelijks.

De lokale politie vraagt speciale aandacht voor het volgende:

(1) We vragen tassen thuis te laten om enerzijds de veiligheid te garanderen en anderzijds wachtrijen bij controles te beperken. Op die manier vermijden we ook dat groepen mensen opgehouden worden. Er worden dan ook geen files aan de ingangen verwacht.

(2) Bel onmiddellijk 101 of 03 760 65 00 (lokale politie Sint-Niklaas) bij het minste vermoeden van verdachte situaties, personen, pakketten en voertuigen. Wees net als ons extra waakzaam.

(3) Stel je Pokémonjacht uit. Op sommige plaatsen is het publiek niet toegelaten. Er geldt een absoluut verbod op het zoeken naar Pokémons in de afgebakende veiligheidszones. Zorg voor je eigen veiligheid en die van anderen door goed uit te kijken als je je favoriete Pokémon ergens spot. Volg te allen tijde de richtlijnen van veiligheidsmedewerkers op.