U bent hier

 

#villapace16

We breiden ons muzikale kleurenpalet verder uit! Waar er drie jaar geleden nog 25 acts op 3 podia stonden, zijn er dat in 2016 al meer dan 50 op maar liefst 6 podia. Elk podium krijgt ook een duidelijk profiel. We blijven overigens meer dan een muziekfestival, diep geworteld in het Sint-Niklase verenigingsleven en met uitgesproken waarden. Naast muziek is er plaats voor een grote wereldmarkt en een sterk inhoudelijk programma. Vandaag wordt een eerste dozijn namen bekend gemaakt. We breiden de Krankenhaus-stage uit met een extra dag. Ook de Castrohof is opnieuw van de partij en Terrazza wordt nu al ons zesde podium.

Enkele jaren geleden kozen we voor muzikale vernieuwing en we zetten dit verder door. We kiezen voor een duidelijke profilering en een gezicht voor elk podium. We gaan ook resoluut voor muzikale kwaliteit, met aandacht voor actuele acts en lokaal talent. En dat allemaal nog steeds gratis.

Met Gabriel Rios staat er alvast een klepper op het hoofdpodium. Hij sluit zaterdag af op de Grote Markt. De Puerto Ricaan staat er samen met celliste Amber Docters van Leeuwen, contrabasspeler Ruben Samama en een driekopige blazerssectie op het podium. Ook Axelle Red speelt op de Grote Markt. In 2011 was ze nog meter van het festival. Samen met haar vaste arrangeur en soul mate Lester Snell uit Memphis is Axelle op zoek gegaan naar onverwachte invalshoeken op haar songs en bouwt daarmee een feestje vol pop, folkrock, Memphis soul en Motown. Op zondag nemen kinderen het grootste marktplein van het land in, want dan is Kapitein Winokio te gast met zijn ABC Zomertournee. Zijn optreden op Villa Pace 2015 was een groot succes en bracht vele duizenden kinderen en hun ouders op de been. Daarom verwelkomt Villa Pace hem graag opnieuw op het podium.

Op vrijdagavond staan gitaren centraal op het Sint-Nicolaasplein. Het Amerikaanse Yawning Man, die al gecoverd werden door Kyuss, openen er de avond. Evil Invaders - speedtrashmetalband met extreem sterke livereputatie - is daarna aan de beurt, gevolgd door de sludgy doom metal van het Britse Conan. Steak Number Eight bracht eind 2015 de geweldige LP Kosmokoma uit en sluit het podium af. In De Nest, de clubstage in Den Eglantier, speelt die avond het Engelse Heck. Met hun debuutplaat op zak, worden ze één van de spannendste noise acts tijdens de komende Europese festivalzomer. Ze spelen er met o.a. Tangled Horns. Op zaterdag speelt op het Sint-Nicolaasplein de alom geprezen futuristische neojazzband STUFF., zowat het spannendste dat de Belgische muziek overkomt sinds dEUS. In De Nest kan je dan gaan kijken naar It It Anita en Echo Beatty.

Binnenkort worden ook de eerste namen voor de andere drie podia Castrohof, Krankenhaus en Terrazza bekend gemaakt.

De eerste 12 namen op een rijtje:

Gabriel Rios
Axelle Red
Kapitein Winokio
Steak Number Eight
Conan (UK)
Heck (UK)
Evil Invaders
Yawning Man (US)
Tangled Horns
STUFF.
It It Anita
Echo Beatty